Reflecterende tassen van Kapaza.be om winkelen na valavond stuk veiliger te maken

Zoekertjeswebsite adopteert als eerste in Europa de nieuwe generatie winkeltassen.

Na een lange werkdag nog even snel naar de winkel gaan, het is een gewoonte die heel wat Belgen niet vreemd in de oren klinkt. Het merendeel van de bevolking gaat immers na de werkuren nog snel wat aankopen doen. Het is dan ook niet verrassend dat ook dan de meeste ongevallen gebeuren. Uit cijfers van de FOD Economie [1] blijkt dat bijna een derde van de aanrijdingen waarin voetgangers zijn betrokken, gebeuren tussen 16u00 en 19u00. Zoekertjessite Kapaza.be wil met de nieuwe generatie reflecterende winkeltassen dit aantal naar beneden helpen.

Olivier van Migem, een jonge Antwerpse ondernemer, ging enkele maanden geleden na zijn werk nog even langs de supermarkt. Nadat hij zijn inkopen had gedaan, reed hij met zijn auto een voetganger aan die met een winkeltas in de hand de parking doorkruiste. Als bij wonder raakte niemand zwaar gewond, maar het had ook anders kunnen aflopen… Het voorval liet Olivier niet onberoerd en daarom ontwikkelde hij samen met zijn collega Frédéric Collignon een reflecterende [2] winkeltas.

Toen Claire Selis, Head of Marketing bij Kapaza.be, dit verhaal hoorde hoefde ze niet lang te twijfelen om zich aan te sluiten bij dit concept. “De Kapaza winkeltas is een jaarlijkse traditie geworden, een collector’s item zelfs voor de fervente rommelmarktganger. De tassen worden jaarlijks uitgedeeld op een vijftal tweedehandsevenementen en –beurzen. Dit jaar is veilig handelen één van de prioriteiten bij Kapaza.be en daar sluit deze nieuwe generatie veilige winkeltassen perfect bij aan. Wij zijn dan ook trots dat we ze als eerste onderneming in Europa [3] mogen vertegenwoordigen.”

Kapaza.be zal vanaf mei starten met de verspreiding van de nieuwe reflecterende winkeltassen. Eerst zullen bezoekers van verschillende rommelmarkten in België hun nieuwste aanwinsten veilig en wel  kunnen vervoeren in een gratis aangeboden exemplaar. Daarna plant de zoekertjessite om ook op evenementen en beurzen tassen uit te delen.

Refllective shopping bag presentation Kapaza

De Kapaza.be winkeltas:

  • Maakt mensen zichtbaar voor andere weggebruikers in het donker
  • Is gemaakt van gerecycleerd materiaal
  • Verminderd het gebruik van vervuilende plastic zakken


[2] The Reflective Shopping Bag®, wereldwijd patent.

[3] Kapaza.be is de eerste onderneming binnen de Europese Unie die de reflecterende winkeltas promoot.

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s